Як обрати університет у Німеччині: досвід і поради з сайту study.ua
Привіт усім. Після року навчання на бакалавраті в Україні серйозно задумався про продовження освіти в Німеччині. Чув, що є багато можливостей і навіть безкоштовне навчання, але коли починаєш реально шукати — голова йде обертом. Дуже складно зрозуміти, який університет обрати, які вимоги, як порівнювати програми між собою. Особливо неясно, на що звертати увагу, крім рейтингу. Можливо, хтось уже проходив цей шлях і може поділитись власними висновками?
15 Views

Привіт, Була в схожій ситуації півтора року тому, коли вирішила вступати на магістратуру до Німеччини. Найперше — дуже важливо зрозуміти, чого саме ти очікуєш: чи це має бути університет у великому місті, які мови викладання тобі зручні (не всі програми англомовні), чи є практика у складі курсу, а також, наскільки гнучкий графік. Я, наприклад, хотіла більше прикладного навчання, тому обрала FH (Fachhochschule), а не класичний університет. Ще один лайфхак — перевіряй не лише офіційні сайти вишів, а й сервіси, які допомагають українцям. Я багато знайшла саме тут навчання в німеччині. Вони не просто пояснюють, як усе працює, а й допомагають із вибором напряму та документами. Там є чіткі приклади, як підібрати навчальний заклад залежно від спеціальності, і навіть поради щодо життя в Німеччині. Рекомендую передивитись уважно — в мене після цього все розклалося по поличках.